De kinderen zijn de toekomst

Op 29 april jongstleden organiseerde FZO-VL samen met een aantal lidverenigingen en de Gentse Turkse cultuurleerkrachten naar jaarlijkse gewoonte het Internationale Kinderfeest.
Dit feest werd door M.K. Ataturk ingesteld bij de opening van het Turkse parlement, en werd in 1979 door de Unesco uitgeroepen tot een internationale feestdag.

Internationaal Kinderfeest 2010 Groot Succes!

Op 25 april organiseerden verschillende verenigingen samen met FZO-VL, naar jaarlijkse gewoonte, het internationale kinderfeest.Kinderfeest 2010 Dit feest, dat ooit werd ingesteld door Mustafa Kemal Ataturk, is een geschenk voor alle kinderen, bedoeld om de samenhorigheid onder de kinderen van de hele wereld te stimuleren.

Vereniging in de Kijker - Posküder

In het kader van dit themanummer spraken we met Senay Durgun, de vicevoorzitster van Posküder die zich in het bijzonder bezig houdt met de meisjes- en vrouwenwerking van de vereniging.

Seyran

De Gentse vereniging Posküder vzw en de Federatie van Zelforganisaties in Vlaanderen organiseerden naar jaarlijkse gewoonte de twaalfde editie van de folkloristische happening SEYRAN. Het evenement vond plaats in Puyenbroeck (Wachtebeke). De socio-culturele jeugdvereniging en FZO-VL verwelkomden meer dan 1500 mensen.

De Seyran werd zeer enthousiast ontvangen door het publiek. Dit event heeft een eigen publiek en lokt jaar na jaar meer mensen. Dit verklaart meteen ook waarom het een jaarlijks terugkerende happening werd.