Op 29 april jongstleden organiseerde FZO-VL samen met een aantal lidverenigingen en de Gentse Turkse cultuurleerkrachten naar jaarlijkse gewoonte het Internationale Kinderfeest.
Dit feest werd door M.K. Ataturk ingesteld bij de opening van het Turkse parlement, en werd in 1979 door de Unesco uitgeroepen tot een internationale feestdag.

De Turkse origine én het internationale karakter werden in de Centrale uitgebreid in de verf gezet: het feest werd geopend met het Turkse en het Belgische volkslied, gevolgd door redevoeringen door Nur Alkiş de Turkse vice-consul, de Gentse schepen Guy Reynebeau, Vlaams volksvertegenwoordiger Veli Yüksel en de voorzitter van FZO-VL, Ceylan Kara.

Hierna kon het spektakel pas echt losbarsten: dans, demonstraties en sketches volgden elkaar op. Met Georgische dans uit Oostende, Equadoriaanse dans uit Brussel en Turkse dans uit Gent, met Capoeira uit Brazilië en met karaté uit de Sleepstraat, met sketches en liederen van de kinderen van het Turks Cultureel Centrum, ... weerspiegelden de deelnemende groepen de multiculturele én Vlaamse achterban van FZO-VL.

Zoals u op de foto's kan zien, was het talrijke publiek opgetogen met de variatie in het programma en ging de applausmeter meermaals in het rood. Dat elk kind met een cadeautje en een drankje naar huis ging, droeg natuurlijk alleen maar bij aan de feestvreugde!