Vrouwendag 11 maart in Oostende

Oostende heeft reeds enkele jaren een traditie om naar aanleiding van Internationale Vrouwendag een ontmoetingsmoment te organiseren onder vrouwen.

Het was opnieuw een gezellige namiddag met dansworkshops en optredens door en voor vrouwen. Van buikdans en Zumba tot meezingen met Vlaamse liedjes. Er was voor iedereen iets te doen.

Internationale vrouwendag 2018

Women after work

Zeventig jaar na de invoering van vrouwenstemrecht in België brachten we hulde aan alle vrouwen die zich na hun uren engageren voor elkaar, hun omgeving en de wereld.

Verschillende organisaties, waaronder de lidverenigingen van FZO-VL, staken zelf de handen uit de mouwen in drie workshops: onze lidvereniging Neapolis gaf een kookworkshop in een professionele keuken. Henda Zerelli, voorzitter Neapolis, is een professionele kok, gepassioneerd door biologisch koken.

Een dikke proficiat aan Angeline Flor Pua

Als FZO-VL feliciteren wij onze kersverse Miss België Angeline Flor Pua. Zij is het levende bewijs dat iedereen volop voor zijn of haar kansen moet gaan in het leven. Hopelijk kan zij als rolmodel fungeren voor alle jongeren in België en Vlaanderen. Ook voor hen met een andere afkomst. Geef zeker niet op!

Rondetafelgesprek met minister Alexander De Croo

Op 1 december organiseerde FZO-VL een rondetafelgesprek met minister van ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo en haar lidverenigingen. Ruim 60 deelnemers uit 25 verenigingen gingen met de minister in gesprek om hun ervaringen rond ontwikkelingssamenwerking te delen. Minister De Croo startte de dialoog door uitleg te geven over zijn visie op en zijn werk rond ontwikkelingssamenwerking en de manier waarop zijn beleid dit bereikt met de verschillende ngo’s.

Turk Ocagi ... basisopleiding EHBO

Op correcte wijze de eerste hulp toedienen na een ongeval of bij een aandoening. Deze doelstelling werd nagestreefd tijdens de basiscursus EHBO.
Onze vereniging Turk Ocagi organiseerde op 06 december 2017 voor haar vrijwilligers een basiscursus EHBO i.s.m. Het Vlaamse Kruis.

sfeerbeelden

FZO-VL West-Vlaanderen

Activiteiten november en december

1: Kadervorming te Brugge

Op zaterdag 25/11 organiseerde Fzovl West Vlaanderen een kadervorming op maat voor de lidverenigingen van Fzovl te Brugge. "Hoe leer je een subsidie aanvragen voor een project in het Zuiden". Alle documentatie werd in detail overlopen. De organisaties hebben er zin in, samen komen we er wel!

2: Open Maro op 1/12 in Oostende

Kortsom vzw ... projecten en verhalen over Somalië

Op zaterdag 21 oktober 2017 nam Nour, de voorzitter van vzw Kortsom te Kortrijk je mee in zijn verhaal wat Kortsom afgelopen jaren allemaal al heeft gedaan om het volk in Somalië en België een kans te geven. Velen zijn betrokken en hadden een luisterend oor voor de problematieken en de gebeurtenissen in Somalië. De vrouwen zorgden ook voor voldoende heerlijke Somalische lekkernijen en de kinderen konden zich samen buiten uitleven op de trampoline van vzw de Stuyverij te Kortrijk!

sfeerbeelden

Word wereldburger in Brugge ... FZO-VL neemt deel

Op zaterdag 7 oktober 2017 was FZO-VL en zijn lidverenigingen aanwezig op de tweede editie van de Netwerkdag "WORD WERELDBURGER", georganiseerd door Wereldhuis West-Vlaanderen om te netwerken en enkele workshops mee te volgen. Op het programma stonden o.a. sprekers zoals VRT-journalist Stijn Vercruysse, professor André Watteyne en zuster Jeanne Devos.

Dank je voor deze inspirerende dag in Brugge!

De hoofdconsul van Tunesië bezoekt FZO-VL

De hoofdconsul van de Republiek Tunesië, mevrouw  Radhia Amel Ben Salah en de Ereconsul van Gent de heer André Frank brachten op 22/09/2017 een bezoek aan FZO-VL.

Ze werden warm onthaald door onze voorzitter Ceylan Kara en vice voorzitter Ali Ghaddab.

Er werd overleg gepleegd over de werking van de aangesloten Gentse Tunesische verenigingen die FZO-VL onder haar koepel heeft. Eveneens kon de Consul nader kennis maken met de werking van FZO-VL.

sfeerbeelden

Pagina's