Op vrijdag 28 februari 2014 organiseerde FZO-VL Brussel in samenwerking met FAAB en Curieus Brussel een drink ter ere van hun vrijwilligers. Deze ging door in de spiegelzaal van GC De Markten.

De vrijwilligers werden letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes gezet tijdens de speech van Dhr. Ceylan Cara, voorzitter van FZO-VL. Hierna volgden nog toespraken van Dhr. José Surra, voorzitter van FZO-VL Brussel en Dhr. Hannes De Geest, voorzitter van Curieus Brussel, waarin benadrukt werd dat de recente beslissing om te snoeien in het Brussels sociaal-cultureel werk het jarenlange werk en de intensieve inzet van honderden vrijwilligers teniet doet.

Nadien volgde een schitterend optreden van Ka-Ndombe, een Afro-Uruguayaanse percussiegroep uit Brussel en een performance van Kapuli, een traditionele Peruaanse dansgroep met prachtige dansen uit de Andes.

Het was een geslaagde bijeenkomst van vrijwilligers, bestuurders, collega's uit de sociaal-culturele sector en Brusselse politici, waarin constructief en strijdvaardig naar de toekomst van het Brusselse verenigingsleven werd gekeken, met een duidelijke oproep aan de politieke wereld om de belangrijke rol van het middenveld in de maatschappij niet te minimaliseren, maar daarentegen te valoriseren.

Wordt ongetwijfeld vervolgd...