Het Soefisme is een strekking waar alles rond 'liefde'draait. Deze passie ten aanzien van de sublieme creaties uit zich op verschillende artistieke wijzen.

De meest gekende uitingen vertonen zich op artistiek en muzikaal vlak, namelijk de Ebru-techniek (Water Marbling) en de Ney (Fluit van de Liefde).

Cengiz Özdemir, gespecialiseerd in zowel de kunst van Ebru als de Ney, combineert deze prominente technieken binnen zijn 'Sufi Garden'-tournee door heel Vlaanderen.

Het optreden dat plaatsvond in De Centrale Gent op 16 februari 2013 was een enorm succes. Deze mix van liederen op de Ney en de interactieve semazenworkshop van Seyh Ahmed Dede kon de aandacht van het publiek tot op de laatste seconde trekken. Tijdens het eerste muzikale gedeelte werd het publiek geintroduceerd in de sfeervolle mystiek van het Soefisme door gedichten van Mevlana Rumi en liederen op de Ney. Dit rustgevende gedeelte werd afgesloten met een korte pauze waar men kon genieten van een open buffet. Het tweede gedeelte werd ingeleid door Seyh Ahmed Dede die op een toegankelijke Nederlandse wijze de Semazentechniek uitlegde terwijl zijn derwisj het voordeed. Deze workshop eindigde op een interactieve wijze waarbij zowel jonge als oude Belgen en Turken de Semazen uitprobeerden. Dit leidde tot een heel aangename en warme sfeer.

De avond werd afgesloten met een jamsessie waarbij vrijwilligers kennismaakten met de verschillende instrumenten en deze mochten uitproberen.