In de wijk Nieuw Gent in Zwijnaarde, voel je dat de ramadan volop bezig is. Voor onze vereniging Soedanese Gemeenschap is het een ideale moment om de gehele gemeenschap nog eens samen te brengen. Op zaterdag 26 juni organiseerde de vereniging een iftaravond in buurtcentrum Nieuw Gent. (Iftar betekent ontbijt en het is de maaltijd bij zonsondergang waarmee moslims hun vasten verbreken).

Solidariteit

Mohammed Kabbar, voorzitter van de Soedanese Gemeenschap Gent wilde met deze avond niet alleen de moslims van zijn buurt bereiken maar ook de niet-moslims de kans geven dit sleutelmoment eens mee te maken. De hele buurt was uitgenodigd. Het gevolg was een tafel met talloze typische Soedanese maaltijden en een groot solidariteitsgevoel doordat veel van de ongeveer vijftig bezoekers iets hadden bijgedragen aan de maaltijd.

In aanwezigheid van de parlementsvoorzitter Sigfried Bracke, bestuurders van FZO-VL, Gentse Schepen van Welzijn, Gelijke Kansen, Gezondheid en Sport Resul Tapmaz, vertegenwoordigers van verschillende organisaties genoot men samen van een onvergetelijke iftaravond die zeker voor herhaling vatbaar is.

sfeerbeelden