Milaap - muzikale ontmoetingen
Milaap - musical encounters

Datum: 14/06 vanaf 20h @ De Centrale

Milaap is Hindi voor ontmoeting. Zeven muzikanten en twee dansers zochten en blijven zoeken naar deze milaap en dit zowel artistiek als op menselijk vlak. Het is een ontmoeting tussen twee culturen: de Indische en de Belgische, maar eveneens is het een ontmoeting tussen dans en muziek, tussen traditie en onze hedendaagse tijden. Gevoelens, een algemeen menselijk kenmerk, vormen de rode draad doorheen de voorstelling. Milaap is de zoektocht van een vrouw die de diepe wens in zich draagt te bloeien en zichzelf te ontdekken, zich los te maken van cultureel bepaalde structuren. Ze is fragiel en bang, maar ook sterk, op zoek naar de milaap tussen tradities en haar Zelf.

Wegens een blessure van één van de danseressen diende het dansgedeelte tijdens de prèmiere van het stuk op 14 december 2013 (in het kader van Europalia India) te worden geschrapt. Vandaag kan het publiek eindelijk kennismaken met de integrale ongekuiste voorstelling.

Productie: Maya Sapera Dance Company vzw
Concept: Maya Sapera
Artiesten: Maya Sapera (dans), Rebecca Fokkema (dans), Mahabub Khan (zang), Sattar Khan (Indische percussie), Wahid Khan (harmonium), Bart Maris (trompet), Osama Abdulrasol (qanun), Jan Marmenout (Fujara, Kaval, Cajon, stenen), Guinevere Schneider (zang en harp)

co-organisatie Maya Sapera Dance Company, Idea Productions, Danshuis De Ingang, Provincie Oost-Vlaanderen, Stad Gent & De Centrale.

 

 

Datum: 
Saturday, 14 June, 2014 - 20:00
Affiche: