Duisburg, 29 november 2015 - De Gentse vzw Maya Sapera Dance Company werd zondag wereldkampioen Bollywood en Indische Folklore na hun deelname aan de prestigieuze internationale danswedstrijd 'Bellydancer of the World'. Ze verdedigden zo met succes hun winnaarstitel van vorig jaar.

In Duisburg (Duitsland) wordt jaarlijks de grootste danswedstrijd voor oosterse dansen ter wereld georganiseerd. Bollywood- en buikdansers van over de hele wereld nemen het hier in verschillende categorieën tegen elkaar op. Al in 2011 mocht Maya Sapera de eerste prijs in ontvangst nemen voor haar solo en in 2012 voor een choreografie uitgevoerd door haar leerlingengroep. Vorig jaar keerde ze terug met haar professionele dansgroep 'Gori KaDance' – en met resultaat: Gori KaDance werd bekroond tot beste Bollywooddansgroep en beste Folklore duo.

Dit jaar waagde Gori KaDance opnieuw hun kans met twee nieuwe groepschoreo's in de stijlen Bollywood en Indische Folklore. Maya Sapera betoverde het publiek met haar Indische Folklore solo. De concurrentie was groot maar de dansers verdedigden met succes hun winnaarstitel en sleepten maar liefst drie prijzen in de wacht. Maya Sapera kreeg de eerste prijs voor haar solo en Gori KaDance won de eerste en de derde prijs met hun Bollywood en Indische folklore choreo.

“Prachtige dansers van over de hele wereld nemen deel aan deze wedstrijd." vertelt Maya. "Het is een mooie en leerrijke gebeurtenis. Ik ben mijn dansers heel dankbaar, een superleuke bende met wie ik mijn passie mag delen: Angela, Babette, Karen, Lies, Sarah en Yuka. En natuurlijk ook apetrots op de prestaties! Wat ik nog wil meegeven? Het thema van onze Bollywooddans: ‘Niemand zal ons vuur kunnen doven’. ”

Eerste Bollywooddansgezelschap in België

De choreografe en danseres Maya Sapera ontpopte zich reeds op jonge leeftijd tot een autoriteit in de Indische en oriëntaalse dans. Ze was de eerste om in België een Bollywooddansgroep op te richten en stichtte in 2011 de Maya Sapera Dance Company vzw, een koepelorganisatie voor Indische en oriëntaalse dans- en muziekprojecten. De Gentse danscompagnie schitterde o.a. op het podium van Couleur Café, tijdens het dansfestival Brussel Danst! en haalde in 2013 met Yamuna de halve finale van het VTM programma Belgium’s Got Talent.

De Maya Sapera Dance Company blijft volop werken aan nieuwe producties en treedt ondertussen regelmatig op in binnen- en buitenland. Voor meer info, surf naar www.mayasaperadancecompany.com of www.facebook.com/MayaSaperaDanceCompany.

Contactgegevens:

Maya Sapera Dance Company VZW

Wilgestraat 44

9000 Gent

+32 485 93 81 01

www.mayasaperadancecompany.com

www.facebook.com/MayaSaperaDanceCompany