Onze lidvereniging, Mariam vzw, beleefde op woensdag 20 mei 2015 een hoogdag in haar bestaan. Niemand minder dan Prins Laurent heeft onze vereniging bezocht. Mariam vzw is een vereniging die al meerdere jaren actief is binnen de naschoolse studiebegeleiding van leerlingen die het moeilijk hebben. Dagelijks staan de vrijwilligers klaar om de leerlingen te begeleiden en te coachen. De vereniging heeft al een pak ervaring en kan zeer mooie resultaten voorleggen. De ouders hebben binnen de werking een belangrijke functie en worden voortdurend betrokken in het proeces van hun kind.

Het is duidelijk dat deze resultaten niet onopgemerkt gebleven zijn, ook voor de buitenwereld. Mariam vzw, is uit tientallen andere verenigingen, uitgekozen voor een werkbezoek van Prins Laurent. En woensdag 20 mei was het zo ver. Alle vrijwilligers, ouders en leerlingen hebben de handen in elkaar geslagen om een mooie ontvangst te organiseren voor de Prins en zijn entourage. De volledige werking en organisatie van Mariam vzw werd uiteengezet en de Prins was duidelijk geïnteresseerd. Dit is een enorme opsteker voor de vereniging en alle vrijwilligers.

Als FZO-VL zijn wij enorm trots dat wij een dergelijke vereniging in ons midden hebben en wensen onze lidvereniging nog heel veel succes toe.

sfeerbeelden