Naar jaarlijkse gewoonte organiseerden FZO-VL, Meridiaan Opleidingscentrum, Foton, Synergie en de taal- en cultuur leerkrachten hun succesnummer, het lentefeest. (foto's)

Doorheen de jaren heeft het lente feest naam en faam gekregen binnen de Oost-Vlaamse migrantengemeenschappen, maar ook ver daarbuiten.
Wij zijn van mening dat op zo’n laagdrempelige activiteit het contact tussen mensen veel vlotter verloopt, ook tussen mensen van diverse origine, die een andere moedertaal spreken of een andere religie hebben. Het feest vond plaats op de accommodatie van het Lucerna college.

Ook dit jaar is het ons gelukt om via de beproefde methode van een hoogstaand cultureel programma in een sociaal en feestelijk kader mensen met de meest uiteenlopende achtergronden samen te brengen. Zo hebben wij dit jaar 4000 mensen kunnen samenbrengen in drie opeenvolgende dagen.

De eerste dag waren alle aanwezigen volledig ingenomen door Ugur Isilak. Deze in Turkije zeer bekende artiest bracht zijn typerende muziekstijl op podium, de aanwezigen beleefden onvergetelijke momenten.

De tweede dag werd plechtig geopend door de voorzitter van Yakamoz, de heer Mehmet Benli, die een trofee overhandigde aan Imedi-dance (Georgische folkloregroep, lid van FZO-VL). Ook de Turkse taal- en cultuurleerkrachten - verbonden aan de Eyup Sultan-moskee, de Fatih-moskee en de Yavuz Sulan Selim-moskee - ontvingen een aandenken voor hun inbreng uit de handen van de heer Akdeniz Orhan, bestuurslid van FZO-VL. Na de plechtige opening werd het podium gereserveerd voor de kinderen, verschillende folkloregroepen brachten hun nummer met succes.

De laatste dag was voorbehouden voor theatervoorstellingen: deze werden verzorgd door de groep Berrak Show. Die brachten verschillende volksverhalen van Hacivat-Karagöz en Nasrettin Hoca

Klik hier voor de foto's.