Op 19 april jongstleden organiseerde FZO-VL samen met een aantal lidverenigingen en de Gentse Turkse cultuurleerkrachten naar jaarlijkse gewoonte het Internationale Kinderfeest.
Dit feest werd door M.K. Ataturk ingesteld bij de opening van het Turkse parlement, en werd in 1979 door de Unesco uitgeroepen tot een internationale feestdag.

De Turkse origine én het internationale karakter werden in De Centrale uitgebreid in de verf gezet: het feest werd geopend met het Turkse en het Belgische volkslied, gevolgd door redevoeringen door Mehmet Bicak, de vice-consul van Turkije in Antwerpen, de Gentse schepen Resul Tapmaz en de voorzitter van FZO-VL, de heer Ceylan Kara.

Hierna kon het spektakel pas echt losbarsten: dans, demonstraties en sketches volgden elkaar op. De verschillende optredens van Aalst Kevser Camii,  Aktif Eğitim Derneği, Demokratik Kültür Derneği, İslam İlimleri Enstitüsü, Gent Eyüp Sultan Camii, Gent Tevhid Camii, Ledeberg Yavuz Sultan Camii, Turks Cultureel Centrum, Ensarija, Imedi,... weerspiegelden de deelnemende groepen de multiculturele én Vlaamse achterban van FZO-VL.

Zoals u op de foto's kan zien, was het talrijke publiek opgetogen met de variatie in het programma en ging de applausmeter meermaals in het rood. Dat elk kind met een cadeautje en een drankje naar huis ging, droeg natuurlijk alleen maar bij aan de feestvreugde!

sfeerbeelden