Op 21 april jongstleden organiseerde FZO-VL samen met een aantal lidverenigingen en de Gentse Turkse cultuurleerkrachten naar jaarlijkse gewoonte het Internationale Kinderfeest.
Dit feest werd door M.K. Ataturk ingesteld bij de opening van het Turkse parlement, en werd in 1979 door de Unesco uitgeroepen tot een internationale feestdag.

De Turkse origine én het internationale karakter werden in de Groenzaal uitgebreid in de verf gezet: het feest werd geopend met het Turkse en het Belgische volkslied, gevolgd door redevoeringen door Mustafa Kemalettin Eruygur, de Turkse consul van Turkije in Antwerpen, de Gentse schepen Resul Tapmaz, Vlaams volksvertegenwoordiger Veli Yüksel en de bestuurder van FZO-VL, Mehmet Sadik Karanfil.

Hierna kon het spektakel pas echt losbarsten: dans, demonstraties en sketches volgden elkaar op. De verschillende optredens van Ledeberg Yavuz Sultan moskee, Gent Turks Cultureel Centrum, Gent Tevhid moskee, Islam ilimleri enstitütüsü, Lokeren Sakarya moskee, Aalst Kevser moskee, Zele Eyüp El Ensari moskee, Kangaayan vriendenkring, Ensarija,... weerspiegelden de deelnemende groepen de multiculturele én Vlaamse achterban van FZO-VL.

Zoals u op de foto's kan zien, was het talrijke publiek opgetogen met de variatie in het programma en ging de applausmeter meermaals in het rood. Dat elk kind met een cadeautje en een drankje naar huis ging, droeg natuurlijk alleen maar bij aan de feestvreugde!

sfeerbeelden