De Gentse vereniging Posküder vzw en de Federatie van Zelforganisaties in Vlaanderen organiseerden naar jaarlijkse gewoonte de veertiende editie van de folkloristische happening SEYRAN.

Het evenement vond plaats in Puyenbroeck (Wachtebeke) op 15/06/2014. De socio-culturele jeugdvereniging en FZO-VL verwelkomden meer dan 1500 mensen.

De vereniging organiseert elk jaar in juni een sprankelend cultureel volksfestival met talrijke optredens van verschillende nationale en internationale muzikanten, de jongens- en meisjeswerking van Poskuder brachten schitterende folkloristische en traditionele dansen op het podium en professionele muzikanten zorgden voor de muzikale sfeer.

De Seyran werd zeer enthousiast ontvangen door het publiek. Dit event heeft een eigen publiek en lokt jaar na jaar meer mensen. Dit verklaart meteen ook waarom het een jaarlijks terugkerende happening werd.

Atakan DEMIRCI, voorzitter van Poskuder vzw: “de diversiteit en de kwaliteit van het programma is verder uitgebalanceerd. Het knusse festival heeft na dertien jaar haar unieke positie helemaal gevonden. Seyran is een boeiende mengkroes van culturen en generaties”.

sfeerbeelden