Gent start met een nieuwe manier van inschrijven in het basisonderwijs (kleuter en lager)!
Aan alle ouders met kinderen geboren in het jaar 2007 en ouder die hun kind willen inschrijven in een school of hun kind graag inschrijven in een nieuwe basisschool! OPGELET!
Ben je zelf een ouder met een peuter geboren in of vóór 2007? Ken je ouders met kinderen geboren in of vóór 2007?
Vanaf dit schooljaar geldt een nieuwe inschrijvingsprocedure. Deze nieuwe regeling geldt voor Gent en wil ervoor zorgen dat de kampeertoestanden definitief gedaan zijn en inschrijvingen transparant en democratisch gebeuren.
Deze procedure is nieuw en alles verloopt via een website: www.meldjeaan.gent.be
Aangezien elk kind recht heeft op dezelfde kans om ingeschreven te worden in de school van keuze, engageert FZO-VL vzw zich om ouders bij te staan in deze nieuwe procedure. Wil je dus meer informatie of wil je samen met ons je kind aanmelden, kom dan zeker langs. Stuur ook alle ouders door die vragen hebben rond dit nieuw systeem. Wij (Mustafa, Lieselotte en Tine) helpen ze graag verder. Wil je als vereniging jouw achterban informeren over dit nieuw systeem, neem dan ook gerust contact op. Samen werken we een informatiecampagne op maat uit. (klik hier om ons een mailtje te sturen)

Hieronder vind je tips en een gedetailleerde uitleg. Die uitleg staat op verschillende pagina's. Onder de tekst vind je links en rechts pijltjes om naar de vorige en volgende pagina te gaan. Via "omhoog" kom je terug op deze pagina terecht.