Op 8 en 9 juni 2019 vond in ons multicultureel centrum van FZO-VL te Brussel voor de eerste keer het Iberfolk festival plaats. Dit is het eerste Argentijnse festival van Muziek en Dans in België en werd georganiseerd door FZO-VL, Belmemoire en Iberfolk.

Op het festival kwamen allerhande Argentijnse artiesten optreden vanuit de regio Salta. Het was een mix tussen kleinere lokale artiesten maar ook Peteco Carabajal, een bekende Argentijnse componist, die met Riendas Libres kwam optreden. Peteco is onder andere bekend van zijn liedjes ‘Como pájaros en el aire", "Perfume de carnaval".  Naast de vele muzikanten stond ook de Argentijnse dans en gastronomie centraal.

Tijdens het festival hebben we van César Gúzman en zijn groep mogen genieten. Ze speelden live-muziek, César Gúzman is van Chileense afkomst hij is componist en bespeelt verschillende instrumenten.

Zaterdag was een groot succes. Peteco Carabajal trok veel mensen vanuit alle hoeken aan. Het publiek was erg breed zowel jong als oud, Brusselaars en mensen van buiten Brussel en veel verschillende origines.  Dit zorgde voor een erg fijne sfeer en een inspirerende multiculturele mix.  Op zondag was er een kleinere opkomst waarschijnlijk omdat de artiesten die die dag optraden niet zo bekend waren bij onze achterban.  

sfeerbeelden