Dit weekend viel de Gentse vzw Maya Sapera Dance Company, lidorganisatie van FZO-VL, in de prijzen tijdens de 8ste Contest Bellydancer of the World. Met de Bollywood dansgroep Gori KaDance en een Indiaas folklore duet sleepten ze maar liefst tweemaal de eerste prijs in de wacht.

In Duisburg (Duitsland) wordt jaarlijks een prestigieuze danswedstrijd voor oriëntaalse dans georganiseerd. Het is de grootste wedstrijd in dit dansgenre in Europa. Buikdansers van over de hele wereld nemen het hier in verschillende categorieën tegen elkaar op. Daarnaast is er ook een categorie Bollywood en Folklore. Al in 2011 mocht Maya Sapera de eerste prijs in ontvangst nemen voor haar soloact en in 2012 voor een choreografie uitgevoerd door haar leerlingengroep ‘Masala Dance’. Dit jaar keerde ze terug met haar professionele dansgroep – en met succes. Maya en haar danseressen Aaricia, Babette, Elise, Karen en Yuka kunnen hun geluk niet op. "We kijken er al naar uit om volgend jaar onze titel te gaan verdedigen!" vertelt Aaricia.

De choreografe en danseres Maya Sapera ontpopte zich reeds op jonge leeftijd tot een autoriteit in de Indische en oriëntaalse dans. Ze was de eerste om in België een Bollywood dansgroep op te richten en stichtte in 2011 de Maya Sapera Dance Company vzw, een koepelorganisatie voor Indische en oriëntaalse dans- en muziekprojecten. De Gentse danscompagnie schitterde dit jaar o.a. op het podium van Couleur Café, tijdens het dansfestival Brussel Danst! en haalde vorig jaar met Yamuna de halve finale van het VTM programma Belgium’s Got Talent.

Contactgegevens:

Maya Sapera Dance Company VZW

Wilgestraat 44

9000 Gent

+32 485 93 81 01

www.mayasaperadancecompany.com

www.facebook.com/MayaSaperaDanceCompany