Woensdag 12 maart 2014 was het voor sommige kinderen een spannende dag. Want het was de finale van “gedichten voordragen”. In de afgelopen maanden waren de Turkse cultuurleerkrachten druk bezig geweest rond dit thema.  Na de selecties was nu de beurt voor de finale over gans België. In totaal hebben 12 kinderen hun gedichten mogen voordragen. Hierbij zijn ze aangemoedigd door ouders, grootouders, klasgenoten en bekenden die in grote getale aanwezig waren. De dag werd georganiseerd door de Turkse cultuurleerkrachten, Turks Cultureel Centrum vzw (lidorganisatie van FZO-VL), ondersteund door FZO-VL en ging door in een volle Turbinezaal van De Centrale.

De avond werd plechtig geopend door de voorzitter van TCC vzw, de heer Osman Cavdarli. Na de welkomstwoord door de voorzitter werd de avond doorspekt met een aantal speeches, o.a. van de heer Sinan ADA, de Turkse attaché van onderwijs in Brussel, mevrouw Oya Yazar Turan, de Turkse counsellor van onderwijs in Brussel.

Talenten zaten er zeker tussen, prachtige gedichten in een stomend tempo voorgedragen. Mooi op toon, hard-zacht-snel-langzaam praten, zelfs met ondersteunende gebaren erbij.

De finalisten zaten zeer dicht bij elkaar en de keuze voor de jury was dan ook zeker niet makkelijk. De uiteindelijke winnaar van de avond werd Zeynep Ezgi AVCI uit Brussel. Zij en ook de andere kinderen kregen super leuke cadeautjes mee naar huis, het is een echte onvergetelijke avond geworden om terug te blikken.

sfeerbeelden