Tien Vlaamse en Waalse festivals hebben de Verklaring van Kunstfestivals over de Interculturele Dialoog ondertekend in Gent. Daarmee willen ze nadrukkelijk hun engagement voor de multiculturele samenleving onderstrepen.

De dialoog is een initiatief van de European Festivals Association (EFA), gelanceerd in januari van dit jaar in het kader van het Europese jaar van de Interculturele Dialoog.

Binnen de tien Vlaamse festivals was Gent met vijf partners ruim vertegenwoordigd: afgevaardigden van de Gentse Feesten, het Internationaal Filmfestival van Gent, Jazz in 't Park, Festival van Vlaanderen en Gent Jazz Festival ondertekenden het manifest en toonden zo hun voeling voor de culturele wisselwerking in onze multiculturele samenleving. Burgemeester Daniël Termont en schepen Lieven Decaluwe waren eveneens aanwezig om dat te onderstrepen.

Meer informatie over dit lovenswaardige intitiatief, samen met de ondertekende verklaring is te vinden op: http://new.efa-aef.eu/FestivalsDeclaration/the-declaration.lasso?lang=nl