1. Sessie “Zelfmassage” of “Do-In”  We gebruiken onze handen heel veel: om een kind te troosten, om te wrijven over een pijnlijke plek, we omhelzen wie we graag zien. Onze handen zijn wonderlijke instrumenten. We kunnen niet iedere dag tijd vinden en geld voor een professionele massage maar we kunnen onze eigen handen gebruiken en onszelf masseren. In de sessie leer je eenvoudige massagetechnieken die je in je dagelijks leven kunt gebruiken. Goed voor je bloedsomloop, voor je immuunsysteem, handig om kleine kwaaltjes te helpen genezen, goed voor je gezondheid in het algemeen. Deze technieken steunen op traditionele Oosterse technieken die het menselijke lichaam beschouwen als doorlopen door energiebanen. Door je lichaam te masseren en die energiebanen aan te raken kom je ook in contact meet je organen, wat een gunstige effect heeft op je gezondheid.

Wanneer? Zaterdag 2 juli: van 15u. tot 17u.

Waar? Fortlaan 15 – 9000 Gent

Deelname in de kosten 15€

Info en inschrijvingen: bij Annick via e-mail: de.dans.ruh@telenet.be

 

  1. Stage “Berberdansen”

De alazighs of Berbers vormen de oorspronkelijke bevolking van Noord Afrika. Hun danscultuur is heel rijk en verscheiden. Er zijn groepsdansen en en dansen die meer in solo uitgevoerd worden. Soms ligt de nadruk op de schouderbewegingen, soms op de groepsfiguren en soms op de heupbewegingen.

We benaderen verschillende dansstijlen uit zowel Marokko als Algerije.

Wanneer? Zondag 10 juli van 11u. tot 13u. en van 14u. tot 16u.

Waar? In de “Ebbezaal” van danscentrum Poariteit – Verkortingstraat 55 – 9040 Sint-Amandsberg

Deelname in de kosten: inschrijvingen en betaling vóór 5 juli: 30€; na 5 juli : 40€

Info eninschrijvingen: bij Annick 09/222 83 35 (ben wel afwezig tot 1 juli); de.dans.ruh@telenet.be; rek.nr. van De Dans-“Ruh”BE61 8915 8405 7117

 

  1. Festival “Dansen in het Park”

Dit is een gratis dansfestival met verschillende workshops en verschillende dansstijlen.

Wat De Dans-“Ruh” betreft: wokshop “Perzische Dans” . Kom kennismaken met deze mooie dansstijl: sierlijke hand en armbewegingen, ronde heupbewegingen, hoofd en schouderbewegingen…. Een heel verfijnde dansstijl, een esthetisch genot!

Wanneer? zondag 21 augustus om 17u.30

Waar? In “De Tent”: Azaleapark- Achterstraat – 9040 Sint-Amandsberg

GRATIS

Datum: 
zaterdag, 2 juli, 2016 - 15:00 to zondag, 21 augustus, 2016 - 17:30