Dag van de Dialoog, Brussel à volonté, zaterdag 20 oktober 2012

Op zaterdag 20 oktober 2012 wordt in Brussel voor een zesde maal de Dag van de Dialoog georganiseerd. Het doel: mensen die elkaar niet (goed) kennen met elkaar laten praten. Tientallen partnerorganisaties nodigen uit op diverse locaties in het Brusselse Gewest.

Telkens 8 tot 12 mensen van verschillende horizonten gaan aan tafel een gesprek aan, samen met één dialoogbegeleider die er vooral op toeziet dat iedereen aan het woord komt. Een dialoog is immers géén debat of discussie: het komt er niet op aan om gelijk te krijgen of om anderen te overtuigen. Luisteren naar wat elk te vertellen heeft, is zoveel boeiender.

Het centrale gespreksthema is dit jaar ‘Brussel à volonté’. Door de verschillende deelnemers vrij in te vullen aan al de gesprekstafels.

Deze stad heeft heel veel te bieden: voor ieder wat naar wens. Van de meest exotische schotels, over de allerkleurrijkste evenementen met muzikanten en artiesten tot supertoffe buurthuizen. Wie rijk is, vind er z’n gading. Wie straatarm is, kan er ook overleven. Tout à un euro…, met wat hulp van links & rechts, volontairement. Theater voor de allerkleinsten, grauwgrijze muren voor de graffiti-spuiter, een hoed op maat voor de alleroudsten. Allez, samen op vadrouille.

Al de dialooggesprekken vinden plaats op zaterdag 20/10 van 14u tot 16u30. De tafels staan klaar op vele plaatsen in de stad: van Jette tot Vorst, van Schaarbeek tot Anderlecht. Een overzicht daarvan vindt u binnenkort op www.dagvandedialoog.be En voor wie wil, is er nog een gezamenlijk feestelijk moment!

Hoe meedoen?

Iedereen kan aan de dialoogtafel van z’n keuze plaatsnemen en praten met andere stadsgenoten. Omdat iedereen wel een interessant verhaal of ervaring te vertellen heeft. In het Nederlands of in het Frans. Of in allebei samen, want ook dat moet gestimuleerd: praten mèt elkaar, met anderstaligen ook, over alle taaldrempels heen. Luistergierige tafelgenoten helpen elkaar wel met tolken waar nodig, ja toch?

Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk. Dit kan rechtstreeks bij de plaatselijke organisatoren. Of online op de website www.dagvandedialoog.be

Men kan ook terecht bij initiatiefnemer Foyer.

Contact: dialoog@foyer.be of 02/609.55.72.

Wie wil dialoogbegeleider worden?:

Behalve dialoog-deelnemers zit er ook aan elke tafel een dialoogbegeleid(st)er. Die breekt het ijs, trekt het gesprek op gang en zorgt dat iedereen aan bod komt en zich op z’n gemak voelt.

Wie geïnteresseerd is om dialoogbegeleider te worden: neem graag contact op.

We vragen wel één vormingsmoment bij te wonen. Data: 27/9 van 14u tot 17u of 2/10 van 17u tot 20u.

Contact: angelo.desimone@foyer.be of 02/609.55.64

Wilt u zelf een dialoogtafel plaatsen?

Ook dat kan nog: als socio-culturele organisatie, als ondernemer of zelfstandige, of gewoon individueel bij u thuis. Zoek eventueel een paar partners in de buurt en nodig een aantal mensen uit die elkaar niet kennen. Foyer zorgt voor ondersteuning met affiches, flyers en website.

Datum: 
Saturday, 20 October, 2012 - 14:00 to 23:00
Affiche: